Sztár otthonok szakmai szemmel: Jennifer Aniston Bel Air-i rezidenciája

jennifer-aniston-midcentury-house-los-angeles-california_15-768x576.jpgSokan vagyunk, akik szeretünk bekukkantani a sztárok meseszépen berendezett otthonaiba, hogy inspirációkat nyerjünk. Lakberendezőként különösen érdekelnek ezek a terek, hiszen a hírességek otthonai gyakran valóban különlegesek és egyedülállóak. A legtöbb esetben neves belsőépítészek és lakberendezők működnek közre az enteriőrök kialakításában, így értékes inspirációkat leshetünk el tőlük.

Nemrégiben Jennifer Aniston Bel Air-i otthonára akadtam rá, miközben inspirációkat keresgéltem az interneten. Az épület 2018-ban esett át egy nagyobb átalakításon, amely során egy izgalmas és különleges hangulatú otthon született. Aniston bevallotta, hogy szívesen lenne lakberendező, ha nem a színészet lenne a karrierje. A ház belső terveit egy ismert tervezővel, Stephen Shadley-vel együtt álmodták meg.

8df21d2f87894874febc42f2862b3a1c.webp

Nézzük meg együtt ennek a 780 négyzetméter alapterületű ingatlannak néhány helyiségét és lássuk, mit tanulhatunk belőle.

Az Architectural Digest lenyűgöző fotókat készített a házról, így könnyen bepillantást nyerhetünk az épület legtöbb helyiségébe. Fontos tudni, hogy mielőtt megvizsgálunk egy építményt, azt is szem előtt kell tartanunk, hogy melyik országban, milyen kulturális környezetben és milyen éghajlaton áll az ingatlan. Jennifer otthona Kaliforniában található. A homlokzat és az épített környezet minimalista jegyeket hordoz, a Zen életérzés pedig - a színésznő kérésére - kulcsfontosságú szempont volt a kinti környezet kialakításakor. Harmónia és rendezettség uralkodik mindenhol.

046ad83017c8f5e6b89363eb743e5f9b.webp

Bejárat

Az első benyomás mindig a bejáratnál kezdődik. A ház arculatát nagymértékben meghatározza, hogy milyen az „entree”. A fákkal szegélyezett, grafitszürke kőlapokból kiépített út egyenesen egy bronzból készült hatalmas bejárati ajtóhoz vezet. A tervezőt egy 1960-as évekbeli beszélgetős TV műsor díszlete ihlette. Az egyszerűség valóban különlegessé varázsolja ezt a fogadó teret és egyben azt is megmutatja, hogy a ház tulajdonosai már első benyomásként is igyekeztek tiszta és átlátható egységet létrehozni.

8177a4bc8ee19929b63d8beadd4475ac.webp

Nappali

A nappaliban, ahol egy impozáns bár is található, nem csak a dizájn bútorokat érdemes észrevenni (Jean Royère kanapéja nem kerülheti el a figyelmeteket), hanem azokat az izgalmas részleteket is, amelyektől ez a tér életre kel. Robert Moderwall festménye olyan fókusz pont, ami valóban vonzza a tekintetet. A térben uralkodó kellemes barnák és bézsek összhangja szinte tökéletes egyensúlyt teremt a helyiségben. Fantasztikus látni a különböző fa anyagok használatát a térben, melyektől otthonos és barátságos lesz a légkör. A kiegészítők, mint például a réz dohányzóasztal vagy a Tiffany lámpa azt mutatják, hogy Aniston kifejezetten szereti a régi, értéket képviselő tárgyakat.

16ca6d1a0197d9c390d403bcf47af928.webp

j_a_-a_d_44818-watermarked.webp

Konyha

A konyha közvetlenül az étkező mellett található, és a legnagyobb érdekessége egy valódi pizza kemence. A hatalmas konyhasziget fekete márvány pultot kapott, így a bútorzat világos színe remek kontrasztot teremt a térben. Meghatározó dizájn bútordarab, a Molar Stool formavilága és minőségi anyaga tökéletesen illeszkedik a konyha egyediségéhez. A modern, minimalista stílusú bútorzat, valamint a márvány, a kő és a fa használata egyszerűséget és harmóniát varázsol a térbe.

7bf51ba0a03cae5a9ace5d020879e248.jpg

Fő hálószoba

A fő hálószoba tágas alapterülete lehetővé tette egy óriási platform ágy elhelyezését, amely egy dobogóra került. Ez a megoldás tervezői szemmel nézve kissé szokatlan (én semmiképpen nem terveznék hasonlót az ügyfeleimnek), de a puha szőnyeg borításnak köszönhetően olyan hatást kelt, mintha az ágy egy lebegő felhőn pihenne. A diófa bútorhoz kellemes bézs színek, finom anyagok és különleges dekorációk lettek párosítva, amitől valóban otthonos a szoba hangulata. Figyelmet érdemelnek a hatalmas bronz lámpák az ágy mellett, melyek valóban szemet gyönyörködtetőek.

7131b46b3e308530289a0d2d4f76f94c.webp

Otthoni iroda

Lakberendezőként számomra a színésznő otthoni irodája az egyik legizgalmasabban berendezett enteriőr. Minden bútordarab és kiegészítő olyan összhangban van egymással, amitől a tér valóban egyedi és lélegzetelállító. A különleges formájú asztal (Don Shoemaker, 1965.), a meleg barna színű bőr klubfotelek és a japán hangulatú faliszőnyeg harmóniát és egységet alkotnak. A színek, fények és kiegészítők tökéletesen illeszkednek a szoba hangulatához.

b656b22195c50b38451b5cb1942c2b83.webp

Fürdőszoba

Jennifer privát fürdőszobája tökéletes példája annak, hogyan lehet kialakítani egy nyugodt és elegáns fürdőhelyiséget, ami közvetlen kapcsolatban van a kültérrel. A tervezőknek és a modern technikának köszönhetően egyetlen üvegpanel (ami egy gombnyomással elcsúsztatható) választja el a fürdőt a zen hangulatú kis kerttől. A Calacatta márványból épített egyedi kád a hatalmas üvegfelület elé került, békés és harmonikus egységet alkotva a természettel. A rózsafa lepakoló asztalka finoman oldja a márvány "hidegségét".

7aniston-ba-3000x2250-crop-1.jpg

Teraszok

A különböző teraszok és pihenősarkok kialakítása is figyelmet érdemel. Az üvegkorlátoknak köszönhetően semmi sem zavarja a csodálatos kilátást. Káprázatos, hogy a kert minden szeglete összhangban van a teraszokkal, amelyek további egységet alkotnak a hozzájuk kapcsolódó belső terekkel. Ez a fajta tervezői szemlélet, a Zen életérzés és a természet közelsége új szintre emeli az ingatlan dizájn értékét.

8b8b0fc4b9e65c2242ab48208bdfa4bd.webp

jennifer-aniston-midcentury-house-los-angeles-california_15-768x576.jpg

Őszintén bevallom, tervezőként rendkívül izgalmasnak találom a különböző stílusok keveredését ebben a házban. A kissé eklektikus hangulatú otthon, amelyben a mid-century és a japán kultúra elemei is megtalálhatók, mesteri módon lett megtervezve. Finoman és szerethetően köszönnek vissza a helyiségekben a különleges anyagok, színek és formák. Tökéletesen figyelembe vették a mai modern kor elvárásait, valamint az egyéni preferenciákat. Minden helyiség kicsit más, mégis teljes harmóniában van egymással. Úgy hiszem, hogy Jennifer Aniston nem csak tehetséges színésznő, hanem remek ízléssel és finom stílussal megáldott „lakberendező” is egyben.

A képek forrása: Architectural Digest

További lakberendezési inspirációkat, cikkeket találsz a honlapomon. Csatlakozz te is a blog olvasóimhoz.

Igaz Bernadett - Lakberendező

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása